Zijn we allesweters?

"Je kunt zo vol zijn van alles wat je hebt ontdekt,dat je overkomt als de volleerde meester. Alles al gezien, alles al meegemaakt, weet eigenlijk alles ook beter. De kaders liggen vast, je laat je niet meer verrassen. Mensen, die vragen stellen zijn dan of een beetje dom of enigszins bedreigend. Je groeit niet meer, al denk je van wel.

Jongeren hebben geen behoefte aan zelfverzekerde allesweters, ook niet aan mensen, die geloven zo langzamerhand in de bijkeuken hebben geïnstalleerd. Ze willen zien en horen dat mensen léven, léven met God en met elkaar. Dat je de echte vragen durft te stellen, dat je hun vragen durft toe te laten en niets raar vindt of dom of ongelovig. Dat je zelf nog steeds aan het leren bent en daarover wilt vertellen."

Uit: 'Leven delen' door N. Dijkstra

Reacties

  1. Wat heb je hier als ouders een kans om betrokken te zijn bij je kind. Dat je niet zo "hoog boven hen uittorend", dat ze niet eens met je kunnen praten over wat hen bezig houdt of waar ze mee zitten. Ik heb gemerkt dat als je eraan werkt om een voorbeeld voor je kinderen te zijn in alles wat je doet en laat en zegt en er aan werkt dat er altijd liefde is voor je kind, in welke dwarse of opstandige bui het kind soms ook is,je een goede band met hen krijgt, ze zullen sneller met hun "problemen" bij jou komen.Ik las laatst het boekje van Ross Campbell, Omgaan met tieners..een kunst apart.
    Daarin staat ook een stukje over gerichte aandacht en het woordje TIJD.Heb de tijd voor je kind, juist in die leeftijd. Persoonlijk vond ik het een nuttig boekje met goede aandachtspunten.

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.