Cursus voor kinderwerkers op De Herikon 2012


Onderstaande cursus kan ik van harte aanbevelen aan alle kinderwerkers maar ook aan ouders en opvoeders. Een groot deel heb ik de afgelopen jaren zelf gevolgd en heb ik als erg waardevol en leerzaam ervaren.

"De Herikon in Putten biedt een praktische en verrijkende training die een heldere, Bijbelse focus brengt op het kinderwerk in gemeente/kerk, club, school of gezin. Deze cursus zal helpen om de volgende generatie te bereiken met de liefde van God en is geschikt voor kinderwerkers, beleidsmakers en ouders.

In de Voetstappen van de Meester is een interactieve trainingscursus vooral voor kinderwerkers, met de bedoeling om hulp en ondersteuning te bieden zodat zij hun taak effectief kunnen uitvoeren. Het is een systematisch programma dat bijdraagt aan de geestelijke vorming van kinderen. De cursus bestaat uit 4 kernlessen en elke kernles heeft een aantal vervolglessen waarin de stof van de kernles verder wordt uitgewerkt. De kernlessen behandelen de 4 kernaspecten van een effectieve bediening aan kinderen: de kinderwerker, het kind, de les en het programma. Cursisten leren om net zoals Jezus, discipelen van kinderen te maken door een model te zijn van Gods waarheid, relaties te bouwen en onderwijs te geven dat prikkelt tot reactie.

Er zijn twee mogelijkheden om deze training dit najaar te volgen. Op zaterdag 1 september worden de vier kernlessen van de IVM cursus gegeven. Een mooie basis voor het kinderwerk! Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de hele cursus te volgen op 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december. Alle trainingsdagen beginnen om 9.30 uur en zijn om 16.00 uur afgelopen. De kosten bedragen € 50 voor de gehele cursus, inclusief lesmateriaal en lunch. Wanneer alleen de kerndag gevolgd wordt, bedragen de kosten € 12,50. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op: (0341) 352836 of via info@deherikon.nl . 

Kijk op de website van De Herikon voor meer informatie over deze stichting: www.deherikon.nl 


Reacties