Family Night - gezinsmomenten -

De term 'Family Night' komt uit de cursus Family Builders en verwijst naar een gezinsmoment waarop je als ouders het geloof doorgeeft aan je kinderen op een praktische en voor hen aansprekende manier. (Family Builders is onderdeel van Stichting Generatio.)

Onlangs werd ik attent gemaakt op een prachtig weblog van Ilse: www.familynight2012.blogspot.nl.
Samen met haar gezin organiseert zij regelmatig van deze speciale avonden en houdt er een weblog over bij. De schrijfster is moeder van 2 zonen van 3 en 5! Sinds 3 jaar houden zij iedere vrijdagavond een family night, hierin staat de Bijbel centraal. Ze kiezen een thema, Bijbelgedeelte of iets actueels van die week uit en gaan hiermee aan de slag. Ze lezen, zingen, bidden en knutselen over het thema. Hun jongens vinden het een feest en zij genieten volop mee! 'Je kunt dit 's avonds, 's middags, iedere week, iedere 2 weken of iedere maand doen, maar net wat bij jullie gezin past', aldus Ilse.

"De wereld is erg veranderd en is opvoeden zoals wij zijn opgevoed nog wel goed genoeg? Uiteraard was/is daar niks mis mee, maar wij wilden hun kinderen nog wat meer bieden. Op deze manier kun je alles bespreekbaar maken. Je kunt je misschien voorstellen dat hoe ouder ze worden hoe dieper je kunt gaan en hoe uitgebreider het kan. We willen in de toekomst ook thema's bespreken als, pesten, social media gebruik, internet en de gevaren ervan, seks, drugs, alcohol. Tijdens deze avonden is niks gek en mag alles gevraagd en gezegd worden en zo creëren we al van jongs af aan een veilige avond.
De rugzakken van onze jongens wil ik zo vol mogelijk proppen, zodat als ze op eigen benen gaan staan ze een goed fundament hebben. Kunnen wij dan als ouders achterover leunen? Nee zeker niet! Wij gaan er biddend achteraan... Vertrouwend op Hem!

Nieuwsgierig voor je eigen gezin? Of voor je gemeente? Of gewoon nieuwsgierig naar wat het nog meer is? Gluur dan een keer over onze schouders mee op een van onze avonden..."

Ik kan jullie haar weblog van harte aanbevelen. Voor vragen kun je haar ook mailen. Bekijk hier haar weblog: www.familynight2012.blogspot.nl
Reacties

  1. In deze tijd waar indereen geen tijd heeft, is het juist zo mooi om de Familynight te hebben. En juist de deze onderwerpen t bespreken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Hij wordt eerst even gecontroleerd voordat hij verschijnt onder het bericht.