Rondom Het Kind conferentie 2014


Rondom Het Kind wordt georganiseerd door veel organisaties die bezig zijn met geloofsopvoeding, thuis en in de kerk. Het is een voorrecht om in goede samenwerking de conferentie voor te bereiden. Het verlangen is om samen het grote cadeau, Gods boodschap en de Bijbel, centraal te stellen en van daaruit te zoeken naar mogelijkheden om aan de volgende generaties het geloof door te geven.

'Uitpakken' is het thema van de Rondom Het Kind conferentie in februari 2014. God heeft ons prachtige cadeaus gegeven: zijn Woord, de Bijbel, waaruit we veel kunnen leren; redding en verlossing waardoor we ook een persoonlijke relatie met Hem mogen hebben; lofprijs en aanbidding waardoor we Hem kunnen bedanken; Zijn zegen waardoor we iets van Zijn koninkrijk hier op aarde mogen ervaren. God heeft ons nog veel meer gegeven. In het kinderwerk en de geloofsopvoeding gaat het erom dat wat we zelf hebben ontvangen weer door te geven. Maar hoe verpakken we die prachtige cadeaus?

In het programma van de conferentie zal het thema 'Uitpakken' op verschillende manieren worden uitgewerkt. Net zoals bij de vorige conferenties zullen er workshops worden aangeboden voor ouders, kinderwerkers, beleidsmakers/kerkleiders en leerkrachten. Opvoeders/leiders wordt een helpende hand geboden en ze worden bemoedigd om door te gaan en uitgedaagd eventueel een nieuwe weg in te gaan.

De onderwerpen die besproken worden zijn:
  • Wat bieden we onze kinderen aan in de geloofsopvoeding en hoe 'verpakken' we het?
  • Hoe en waar creĆ«ren we de juiste mogelijkheden en omgeving zodat kinderen Gods cadeaus kunnen ontdekken?
  • Hoe leren we hun de cadeaus van God uit te pakken en te gebruiken in hun leven?
  • Hoe maak ik de geloofsopvoeding eigentijds, actief en relevant?
  • Hoe verbinden we de generaties in de kerk zodat iedereen een bijdrage kan leveren aan de geloofsopvoeding?
  • Ontwikkelen van visie voor geloofsopvoeding voor thuis en in de kerk.
Wie het leuk vindt, kan zich abonneren op de nieuwsbrief van Rondom Het Kind. In de komende tijd zal op de website www.rondomhetkind.info steeds meer informatie komen over de conferentie, sprekers, lezingen en workshops.


Reacties