Family Care zoekt een Chatcoach en een Connectcoach

Stichting Chris was vroeger een op zichzelf staande stichting maar werkt vanaf nu samen met Voorkom! en Stay Clean binnen één stichting genaamd Family Care. Family Care is onderdeel van concern De Hoop.
Er zijn verschillende manieren om Family Care te ondersteunen. Je kunt voor hen bidden, hen financieel ondersteunen, je talenten inzetten of iemand uitnodigen om te komen vertellen over het werk van Chris, Voorkom en/of Stay Clean!

Juist op het gebied van het 'iets doen' voor de organisatie zijn regelmatig vacatures. Wanneer je op deze website kijkt, zie je een overzicht van alle vacatures die er zijn binnen Family Care.

Momenteel is er vooral dringend behoefte aan een Connectcoach en Chatcoach. Hieronder wil ik ze allebei kort toelichten:
Chatcoach:
Activiteiten
De laatste jaren is de manier van communiceren van jongeren sterk veranderd. Ze zijn een groot deel van hun tijd te vinden op internet, waar ze via allerlei social media razendsnel informatie met elkaar uitwisselen. Om onze doelgroep te kunnen blijven bereiken en aan te sluiten op hun behoeften, hebben wij een eigen chatbox ontwikkeld.
Je activiteiten bestaan uit het coachen van jongeren via de chat. Verwacht wordt dat je tijd hebt om 1,5 uur chatdienst per week te draaien of 3 uur per 2 weken. Hieronder zijn minimaal 4 chatdiensten per jaar in het weekend. Ook ben je aanwezig op de zes teamavonden per jaar.

Jij
Je deelt van harte de christelijke visie en de uitgangspunten van Stichting Family Care en je bent meelevend lid van een kerk of gemeente. Je hebt hart voor kinderen, tieners en jongeren en bent bekend met hun leefwereld. Je bent minimaal 21 jaar.

Wij
Wij bieden jou een gedegen basistraining, persoonlijke coaching en praktische ondersteuning. Je hebt de mogelijkheid om je geloof praktisch handen en voeten te geven en echt het verschil te maken in het leven van kinderen en/jongeren. Je bent verzekerd en ontvangt een reiskostenvergoeding.

Contact
Wil je solliciteren, mail dan naar vrijwilligerszaken@stichtingfamilycare.nl


Connectcoach
Activiteiten
De laatste jaren is de manier van communiceren van jongeren sterk veranderd. Om onze doelgroep te kunnen blijven bereiken en aan te sluiten op hun belevingswereld, hebben wij een beveiligde berichtenportal: Connect.
Jongeren hebben anoniem contact met hun e-coach.
Jouw activiteiten bestaan uit het coachen van jongeren via Connect.
Verwacht wordt dat je minimaal twee uur per week beschikbaar bent.

Jij
Jij deelt van harte de christelijke visie en de uitgangspunten van Stichting Family Care en je bent meelevend lid van een kerk of gemeente. Je hebt hart voor kinderen, tieners en jongeren en bent bekend met hun leefwereld. Je bent minimaal 25 jaar.

Wij
Wij bieden u een gedegen basistraining, persoonlijke coaching en praktische ondersteuning. Je hebt de mogelijkheid om je geloof praktisch handen en voeten te geven en echt het verschil te maken in het leven van kinderen en/jongeren. Je bent verzekerd en ontvangt een reiskostenvergoeding.

Contact
Wil je solliciteren, mail dan naar vrijwilligerszaken@stichtingfamilycare.nl
Meer informatie is te vinden op de website van Family Care.

Reacties