Geloven met plezier - Astrid Damstra en Friso Mout

Onlangs ontving ik een recensie-exemplaar van het boek 'Geloven met plezier'- meer dan 100 leuke ideeën voor jou en je kind - van Astrid Damstra en Friso Mout. Mout is specialist geloofsopvoeding bij JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland.

Veel ouders vinden het best lastig om in de praktijk handen en voeten te geven aan de geloofsopvoeding. Hoe deel je bijvoorbeeld je verwondering? Hoe verbind je momenten uit het dagelijks leven met je geloof en hoe maak je dat merkbaar voor je kind? Om antwoorden te vinden op die vragen is het nodig om zelf te ontdekken wat jij van waarde vindt in leven en geloven.

Geloven met plezier is gericht op ouders, grootouders en andere opvoeders van kinderen tussen de 0 en 12 jaar. 

Het prachtig vormgegeven boek bevat meer dan 100 ideeën voor ouders om met hun kind aan de slag te gaan met de Bijbel, God en het christelijk geloof. Het boek is onderverdeeld in 8 thema's waaronder Rituelen thuis, Muziek, Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Binnen elk thema worden er per leeftijdsgroep (0-4, 5-8, 9-12 jr.) vijf handreikingen gedaan voor doe-opdrachten.

"Niet alle ideeën zullen bij jou en je kind passen. Dat is helemaal niet erg want waar het om gaat, is dat je met de praktische suggesties uit het boek iets hebt ontdekt van je eigen mogelijkheden om met elkaar te delen waar je in gelooft", aldus de schrijvers.

Een voorbeeld van een aantal ideeën
Het boek is ook voorzien van inspirerende citaten.

Op de website van JOP is nog meer informatie te vinden over het boek en daar is het ook te bestellen voor € 12,50.
Een prachtig boek dat ik van harte kan aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar (nieuwe) ideeën over hoe je het christelijk geloof in het dagelijks leven samen kunt vormgeven!


                                


Reacties