Cursus 'In de voetstappen van de Meester' najaar 2016


De unieke cursus ‘In de voetstappen van de Meester’ heeft als doel mensen - die betrokken zijn bij kinderwerk -  te trainen in de geestelijke vorming van de kinderen die hun zijn toevertrouwd. Het is in eerste instantie bedoeld voor kinderwerkers maar ook ouders, beleidsmakers en voorgangers zijn van harte welkom. De 20 workshops behandelen een breed scala aan onderwerpen. De lessen zijn eenvoudig te volgen, praktisch en doelgericht. Door middel van werkbladen worden de cursisten uitgedaagd om datgene wat ze horen zelf te verwerken en toe te passen op hun eigen situatie.

In het najaar 2016 zal de gehele cursus op vier zaterdagen op De Herikon gehouden. De data zijn:
  • 17 september
  • 1 oktober
  • 5 november
  • 3 december
De kosten bedragen €50,-  voor de hele cursus of €15,-  per losse cursusdag. Dit is inclusief cursusmateriaal en lunch. Als je liever de cursus op locatie hebt in je kerk of gemeente kunnen kan in overleg gekeken worden of daar in het voorjaar van 2017 mogelijkheden voor zijn.

Het mooie van de cursus - die op De Herikon te volgen is - is dat je zo ook in contact komt met kinderwerkers van andere gemeentes en ook van elkaar kunt leren en ideeën kunt uitwisselen. Natuurlijk is het mooi om de cursus in zijn geheel te volgen om een volledige toerusting te krijgen, maar de opzet is zo gemaakt dat de zaterdagen eventueel ook los van elkaar te volgen zijn. Kijk op de flyer voor de data. De dagen zijn van 9.30 tot 15.30 uur en de kosten €50,- (€15,- per dag) inclusief materiaal en lunch. Voor meer informatie over de cursus kun je kijken op de website van De Herikon of neem contact op via de contactgegevens op de flyer.

Een aantal jaar geleden heb ik een deel van deze cursus zelf gevolgd en heb dit als zeer waardevol ervaren. De lessen zijn erg praktisch en leerzaam en direct te gebruiken binnen het kinder- en tienerwerk.

Reacties